Fri frakt från 599 kr l Fri retur l Leverans: 1-2 dagar

Fri frakt från 599 kr l Fri retur l Leverans: 1-2 dagar

Om BAREEN

“I starten gjorde vi bara en enkel T-shirt i god kvalitet. Och det gör vi fortfarande.”

En okomplicerad klassiker

Den klassiska T-shirten är ett obligatoriskt klädesplagg i varje garderob. Den är tidlös och enkel. Minimalistisk utan att vara ett statement. Den fungerar därför lika bra med ett par mjukisbyxor som under en blazer och du kan sova, träna eller festa i den.

Elvis Presley hade en. Barack Obama har en. Du har en. Den följer inga flyktiga modetrender. Det är en klassiker och därför ska den också behandlas som en klassiker.

En T-shirt skapad i frustration

Idén till BAREEN uppstod i frustration. Vi var fyra vänner som alla upplevde samma sak – att det var överraskande svårt att hitta något så enkelt som en vanlig T-shirt som uppfyllde alla de parametrar som en bra T-shirt ska leva upp till. Pris, kvalitet och passform gick aldrig ihop och hittade man en T-shirt som satt som den skulle, så krympte den i tvätten eller tappade färgen. Det fanns inte en enda T-shirt där allting gick ihop i ett och samma plagg. Därför tittade vi på varandra och beslutade oss för att göra den själva.

En hård men lärorik start

Vi startade med ett lager i vardagsrummet, där vi alla fick rollerna som vd, lagermedarbetare och vaktmästare. Vi drev våra respektive till vansinne, men vi hade ett mål i sikte, så vi tog emot utskällningar, hinder på vägen och oenigheter med öppna armar och huvudet högt. Efter en lång period med lite framgång men mycket frustration med slutprodukten, hände det äntligen något. Efter genomgång av ett hav varuprover, otaliga möten med potentiella samarbetspartner, sömnlösa nätter och en ibland oändlig dragkamp hittade vi den rätta tillverkaren. I nära samarbete med vår producent fick vi fram det perfekta receptet. Vi har nu skapat en T-shirt som vi själva vill ha på oss varendaste dag. Kvalitet, hållbarhet, passform och pris sammanfogades till en större enhet, i ett och samma plagg. Målet uppnåddes, men vad nu? Svaret är att vi nog aldrig kommer helt i mål men fortsätter att utveckla våra produkter och koncept.

“Alla kan enas om en T-shirt”

Så vilka är vi?

Vi är fyra kompisar med helt olika bakgrunder, perspektiv och kompetenser. Vi är ofta oeniga och vi diskuterar ofta, men vi kompletterar varandra. Vi har nämligen alla samma drivkraft och samma mål. Och så kan vi alla enas om vad en riktigt bra T-shirt är. Visionen har aldrig varit att revolutionera modebranschen eller återuppfinna hjulet. Däremot har vi skapat en T-shirt som vi själva tycker kan konkurrera med det bästa på marknaden.

Korg


Din varukorg är tom

Se dina produkter: