Alltid bareens mängdrabatt

Alltid bareens mängdrabatt

hållbarhet

“Vi stöttar rörelsen mot en hållbar klädbransch. Därför är ekologi, återanvändning och hög kvalitet en självklarhet för oss”

En kamp mot slit-och-släng-kulturen

För oss är en hållbar produktion en självklarhet. Hållbarhetsinslaget ska genomlysa formgivnings-, utvecklings- och produktionsprocessen. Därför arbetar vi hela tiden med att optimera våra produkters livscykler. Vårt mål är att skapa textilier som håller, och kläder, som består.

“När allt kommer omkring är det nämligen användningen av kläderna som gör det hela hållbart”

Bomull är inte bara bomull

Bomull är överallt. Du har bomull på kroppen varje dag. Du arbetar i bomull, du tränar i bomull och du sover i bomull. Men väldigt få tänker på varifrån bomullen kommer och hur den tillverkas. Enligt Danmarks Naturfredningsforening är vanlig bomull full av bekämpningsmedel och innehåller giftiga färgämnen som kan tränga in i huden. I produktionen av ekologisk bomull är bekämpningsmedel däremot förbjudet och bomullsodlingen släpper ut upp till 94 % mindre växthusgas. Hos BAREEN finns det bara en form av bomull – och den är 100 % ekologisk.

Vår producents viktigaste certifieringar

BSCI
GOTS
OCS
OEKO-TEX 100

BSCI: BSCI-certifieringen, som står för Business Social Compliance Initiative, innebär att de anställda som arbetar på våra fabriker, arbetar under bra förhållanden, vilket dessvärre inte alltid är fallet för klädtillverkare. Det innebär bland annat rättvisa löner, ordentliga arbetstider, ingen diskriminering på arbetsplatsen, inget barnarbete och mycket mer.

OCS: OCS-certifieringen, som står för Organic Content Standard, säkerställer att 95-100 % av materialet i en given produkt är organisk. Precis som för GOTS omfattar certifieringen både slutprodukten och hela produktionen.

GOTS: GOTS-certifieringen, som står för Global Organic Textile Standard, är en internationellt erkänd standard för ekologiska fiber. Certifieringen innebär att miljö och hållbarhet har högsta prioritet genom alla steg i produktionskedjan - ända från det att bomullen skördas, tills produkten är färdigproducerad.

OEKO-TEX 100: OEKO-TEX 100 är en av världens ledande hälso- och miljöcertifieringar för textilier. Certifieringen säkerställer att en given produkt inte innehåller några kemiska ämnen som kan vara skadliga för miljön eller din hälsa.

Socialt ansvarsfulla arbetsförhållanden

Hållbar produktion är många saker - och för oss är det även en enormt viktig faktor att de människor som tillverkar våra T-shirts arbetar under mänskliga förhållanden. Det är bland annat det vår tillverkares BSCI-certifiering omfattar. Alla våra produkter tillverkas en liten bit utanför Dhaka i Bangladesh, där arbetsvillkoren uppfyller internationella standarder.

Det innebär att de anställda som tillverkar våra T-shirtar har en 8 timmars arbetsdag och erbjuds medarbetarförmåner som t.ex. transport, försäkring, hälsokontroll, mat, barnpassning och föräldraledighet.

100% Organic Cotton
Certified eco-friendly &. Ethical Production
No harmful chemicals
Designed in Denmark, made responsibly in Bangladesh

Korg


Din varukorg är tom

Se dina produkter: