Alltid bareens mängdrabatt

Alltid bareens mängdrabatt

Vad betyder BSCI's code of conduct?

2022-04-21

Vad betyder BSCI's code of conduct?

Alla som berörs av våra T-shirts

Ekologi och en miljövänlig produktion är oftast det man talar om när man strävar efter en hållbar produktion. I det stora hela så handlar en hållbar produktion om mycket mer än enbart ekologi eller miljöpåverkan, det handlar även om alla människor och arbetare som berörs genom hela processen. För oss är detta är exakt lika viktigt som GOTS certifierad bomull eller OEKO TEX STANDARD 100 certifikatet. Vi gör vårt absolut yttersta för att alla parter i produktion av våra T-shirts ska vara väl behandlade under korrekta mänskliga förhållanden. Detta gör vi delvis genom att arbeta med en producent som följer BSCI’s code of conduct. BSCI står för Business Social Compliance Initiative och är en “code of conduct” som alla medlemmar ämnar att etablera längs med sina produktionslinjer. BSCI ämnar implementera standarder från flertalet internationella organisationer som t.ex. ILO, UN och OECD.

Säkerställer hur de anställda behandlas

Vår producent som producerar majoriteten av våra produkter befinner sig i Bangladesh och är ett familjeföretag som är etablerat sedan många år tillbaka. De följer BSCI’s code of conduct vilket är något som är extremt viktigt för oss, då vi vet att det garanterar bra, mänskliga arbetsförhållanden till deras anställda. Bara för att nämna några av de kriterierna som BSCI berör: Rättvis betald lön i relation till lagstadgad minimilön i landet, inget tvingat eller slavarbete existerar på arbetsplatsen, ingen diskriminering, inget barnarbete, anständiga arbetstider och mycket mer.

En T-shirt att lita på

Textilindustrin har dessvärre ofta blivit förknippad med förfärliga arbetsförhållanden som övergått in i rent slavarbete. Genom åren har många av de största modehusen blivit förknippade med ohederliga producenter där arbetarna levt under fruktansvärda omständigheter. Det värsta med det hela är att för er som slutkund är det extremt svårt att veta vad en T-shirt ni köper på en sida av jorden har gått igenom för att sig hit. Det är dock inte fallet om ni köper en T-shirt från BAREEN T-SHIRT. Därför tack vare att vår producent följer BSCI’s code of conduct kan ni vara säkra på att om T-shirten så har rest ett varv runt jorden så har alla som berörts på vägen blivit rättvist behandlad.

Som en T-shirt ska vara

En T-shirt ska kännas riktigt skön att ha på sig, den ska kännas snygg när du kollar dig själv i spegeln, den ska kännas rimlig att betala för och den ska kännas bra för samvetets skull. Hos BAREEN T-SHIRT är det den enda sortens T-shirts vi sysslar med. Om ni vill läsa mer exakt om hur vi gör det, finner ni mer läsning här: GOTS certifieringen, OEKO TEX STANDARD 100 och OCS certifieringen

Korg


Din varukorg är tom

Se dina produkter: