Alltid bareens mängdrabattAlltid bareens mängdrabatt

Vad är OCS certifieringen?

2022-04-20

Vad är OCS certifieringen?

Från Bangladesh till BAREEN T-SHIRT

För oss har det från början varit viktigt att hålla alla våra produkter så ekologiska och miljövänliga som möjligt. Ett av sätten vi gör det på är genom att följa flertalet olika riktlinjer och uppfylla flertalet olika certifikat, som ni som kunder kan verifiera och kontrollera själva. Ett av certifikaten som säkerställer att våra produkter är mellan 95-100% ekologiska är OCS certifikatet. Det står för “The Organic Content Standard”, och verifierar mängden ekologiskt material i ens produkt. Det följer också processen av det material som används i produkten från start till slut. Från bomull till Box Fit. Från Bangladesh till BAREEN T-SHIRT.

Enklare för kunderna att välja rätt

För oss är det viktigt att kunna intyga till våra kunder att våra produkter är så pass ekologiska och hållbara som vi säger att de är. Därför är OCS certifikatet en viktigt del i vårt statement om hållbarhet. Certifikatet använder sig av en tredje part för att konstatera att produkten innehåller det riktiga ekologiska innehållet som man konstaterar. Så att ni, våra kära kunder, enkelt med gott samvete kan köpa produkter ni vet är ekologiska. Då ekologi handlar om mer än enbart slutprodukten, så är det bästa med OCS certifikatet hur pass omfattande det är. Det berör allting från bearbetning av materialet till produktion, paketering, märkningen, handel och även distributionen av produkten. Det är en komplicerad process att gå igenom och verifiera, men hållbar ekologi är ofta komplicerat. Tack vare detta certifikatet är det dock nu enkelt för er att välja rätt.

Vi värdesätter en omfattande hållbar produktion

Förutom hur pass ekologiska våra produkter är, så värdesätter vi bra arbetsförhållanden för arbetarna som producerar våra produkter, nolltolerans av skadliga kemikalier, hållbara produktionskedjor och mycket mer. Om du är intresserade av att höra mer om det, hittar du bra läsning här: GOTS certifieringen, OEKO TEX STANDARD 100 och BSCI's code of conduct

 

Korg


Din varukorg är tom

Se dina produkter: