Alltid bareens mängdrabatt

Alltid bareens mängdrabatt

Vad är GOTS certifieringen?

2021-12-22

Vad är GOTS certifieringen?

Hos BAREEN T-SHIRT använder vi enbart en form av bomull - 100% ekologisk bomull. Det är kritiskt för oss, att bomullen håller standarden från T-shirt till T-shirt och lever upp till de krav vi ställer. Detta säkerställer vi genom att vi använder bomull som har certifieringen Global Organic Textile Standard (GOTS).

GOTS certifiering är en internationell standard, som säkerställer en särskild kvalitet på en rad olika punkter gällande ekologisk producerad bomull. Det sätter krav på att samtliga processer i produktionen av produkterna - allt från bomullsodlingen till de färdiga produkterna. När allt kommer omkring så gynnar det inte bara miljön, men även din hud, då allergi- och cancerframkallande ämnen inte är tillåtna i GOTS certifierade produkter.

Bättre omständigheter vid bomullsodlingen

Självaste odlingen av den GOTS certifierade bomullen är annorlunda på flertalet punkter i jämförelse till konventionell bomullsodling. Skadliga besprutningsmedel är förbjudet och används inte i ekologisk bomullsodling, vilket din hud tackar dig för mest av alla. Men det betyder samtidigt också att, besprutningsmedel och liknande inte hamnar i lokalbefolkningens dricksvatten. Detta är viktigt för bönderna och människorna som bor där omkring, som vi på BAREEN T-SHIRT värdesätter otroligt högt, då produktionen av våra T-shirts inte ska påverka andras liv negativt. Utöver det är GOTS certifierad bomull också gynnsamt för miljön på grund av många andra orsaker. Energi- och vattenanvändningen är mindre än vid konventionell bomullsodling, och de metoder som används binder CO2 i jorden. Detta betyder att odlingen av den bomull vi använder släpper ut 94% mindre växthusgaser.

GOTS ställer strikta sociala krav på fabriken

När våra T-shirts produceras i fabriken, ställs det krav på flertalet punkter. Enligt GOTS certifieringen är barn- eller tvångsarbete totalt förbjudet. Det blir regelmässigt kontrollerat på fabrikerna, så att det säkerställs att sociala krav om nolltolerans mot bland annat barn- och tvångsarbete upprätthålls. Det innehåller även kriterier som att medarbetarna fritt kan välja sin anställning, det finns en fastslagen minimilön, reglerade arbetstider, ingen diskriminering och enbart laglig anställning. GOTS certifieringen ställer också krav på att de kemikalier som används i produktionen. Farliga kemikalier får inte användas, och de kemikalier som används, får inte vara för giftiga och nedbrytbara. Utöver det ska vattnet som används i produktionen rensas, så att det inte påverkar det lokala dricksvattnet.

GOTS ställer strikta sociala krav på fabriken

När tar på dig en T-shirt, hade din kropp och hud älskat om det är en T-shirt gjord av GOTS certifierad bomull. Som tidigare nämnt är det ingen allergi- eller cancerframkallande ämnen i GOTS certifierade kläder, vilket betyder att det inte kommer påverka din hud och kropp negativt om du har på en av våra T-shirts. Din hud är känslig, och den ska behandlas därefter. Vi rekommenderar därför att du alltid enbart har på dig materialer som är bra för din hud. Om du önskar att läsa mer om GOTS certifieringen, kan du besöka deras egen hemsida och gå in mer på djupet: GOTS certifieringen

Korg


Din varukorg är tom

Se dina produkter: