Alltid bareens mängdrabatt

Alltid bareens mängdrabatt

Vad betyder OEKO TEX STANDARD 100?

2021-12-16

Vad betyder OEKO TEX STANDARD 100?

Förtroende till textilier. Det är på det sättet som OEKO TEX beskriver betydelsen av deras produktmärke/certifiering STANDARD 100. Tilltron kommer från att märket/certifieringen OEKO TEX STANDARD 100 säkerställer att textilierna är testade för skadliga ämnen och substanser. När dina kläder har certifieringen OEKO TEX STANDARD 100 kan du vara säker på, att de inte är skadliga att ha på sig.

Hos BAREEN T-SHIRT vill vi alltid använda det bästa materialet, som resulterar i en T-shirt som blir bra både för den som har på sig den och för miljön. Ett steg på vägen för att producera en sådan T-shirt, är att säkerställa sig att alla våra T-shirts är helt fria från både hälso- och miljöskadliga ämnen. OEKO TEX STANDARD 100 är ett produktmärke som används, på textilier, som har testat 100 procent fria från skadliga ämnen.

Fördel för både dig och miljön

När dina kläder har OEKO TEX STANDARD 100s certifikat, är du säker på, att det inte innehåller skadliga ämnen. Kläderna har blivit genomgående testat, så att du i lugn och ro kan ha på det dem utan vara bekymrad om skadliga ämnen i kläderna. OEKO TEX har olika produkt klassificeringar, som var för sig har olika krav på tillåtna mängden innehåll av skadliga ämnen. Alla våra T-shirts har blivit grundligt testat för skadliga ämnen i samtliga delar - helt från första tråden till den färdiga produkten. Detta gör att våra T-shirts har OEKO TEXT STANDARD 100 som är den certifieringen, som används till alla textilier, inklusive bomull, som har testat helt fritt från skadliga ämnen. Detta är till fördel för din kropp och framförallt din hud, som därmed kan undgå att bli skadad av att ha på sig en T-shirt. Utöver de hälsoskadliga ämnena och substanserna, så testar OEKO TEX STANDARD 100 också för miljöskadliga ämnen, vilket resulterar i att våra T-shirts varken är skadliga för dig eller miljön.

Slipp skadliga ämnen

Som tidigare nämnt är kläder utan skadliga ämnen det sunda valet att ha på sig. Din hud är ett ömtåligt och känsligt organ, som inte borde utsättas för skadliga ämnen. Det kan vara svårt att undgå till 100 procent, men T-shirten kan vara ett enkelt ställa att starta på. Köp kläder som har certifieringen OEKO TEXT STANDARD 100, så kommer både din hud och miljön tacka dig.

Om du vill veta ännu mer om OEKO TEXT certifikaten, så kan du besöka deras egen hemsida: OEKO TEXT STANDARD 100

Korg


Din varukorg är tom

Se dina produkter: