Fri frakt från 599 kr l Fri retur l Leverans: 1-2 dagar

Fri frakt från 599 kr l Fri retur l Leverans: 1-2 dagar

Förläng dina t-shirts livstid

2022-09-28

Förläng dina t-shirts livstid

 

Förläng dina T-shirts livstid genom att tvätta dem korrekt

När du köper en ny T-shirt önskar du med största sannolikhet, att den ska hålla i lång tid. Den skall gärna behålla sin färg och passform, som den hade då du köpte den. Det är många faktorer som spelar roll, när det kommer till en T-shirts hållbarhet, bland annat kvaliteten på materialet som T-shirten är gjord av. Kvaliteten är självklart inte något du själv kan påverka, vilket vi hos bareen är fullt medvetna om. Därför har vi sett till att alla våra T-shirts gjorda av högkvalitets bomull, som resulterar i lång livstid. En av det viktigaste faktorerna som du dock själv kan påverka, är hur du tvättar dina T-shirts.

5 tips för hur du förlänger dina t-shirts livstid

1. Tvätta dina kläder på max 30 grader

På alla dina kläder är det oftast en etikett fastsydd på insidan, där det står en massa information. Här står det bland annat information om rekommenderad max temperatur på vattnet att tvätta sina kläder i. På våra T-shirts är det en label fastsydd på nedre vänster insida. Här kan du se, att vi rekommenderar, att du ska tvätta dina T-shirts i maximalt 30 grader. Detta är optimalt för din T-shirts kvalité och passform. Tvätt på 30 grader är nog för att bli av med bakterier och smuts. Utöver det är det bra för miljön att tvätta i lägre temperaturer. Så både dina T-shirts och miljön kommer tacka dig om du tvättar med vår rekommenderade temperatur.

2. Skippa sköljmedel

När man tvättar med sköljmedel, har det egentligen inte någon negativ effekt på T-shirten. Men vi har med denna punkten därför att sköljmedel generellt sätt är onödigt när man tvättar kläder och samtidigt är dåligt för miljön. Vi önskar att gå en mera hållbar framtid tillmötes, och ber er därför att inte använda sköljmedel.

3. Tvätta enbart dina T-shirts med liknande färger

Du ska alltid sortera din tvätt efter färg, så du undviker att dina kläder färger av sig på varandra. Vita T-shirts bör alltid tvättas själva, så de inte suger åt sig färg från till exempel en röd T-shirt. Utöver det kan din tvätt delas in i ljusa färger och mörka färger, om man inte har lust att tvätta flera gånger.

4. Nej, nej och nej till torktummlaren

Precis som i punkt 1 finns det också en symbol på tvättetiketten gällande användandet av torktumlare när du torkar dina kläder. På våra T-shirts är det ett stort, bestämt kryss över torktumlar symbolen, då vi anser att man aldrig ska stoppa våra T-shirts i torktumlaren då det är väldigt slitsamt. Dina T-shirts riskerar att krympa, då bomull och hög värme inte är en bra kombination. Så hasta la vista med torktummlaren när det kommer till våra t-shirts.

4. Häng dina T-shirts platt för att torka

Om du önskar, att dina T-shirts behåller sin snygga passform efter tvätt, kan du hänga dina T-shirts på en klädhängare för att torka. När du gör det, blir T-shirten upphängd ordentligt på ett sätt som gör att den inte tappar passformen utan torkar rätt. Du kan självklart också hänga upp den på ett tvättställ, om du bara ser till att den hänger så rakt och platt som möjligt.

Vi hoppas att dessa enkla tips hjälper dig ta hand om dina t-shirts på rätt sätt.

Korg


Din varukorg är tom

Se dina produkter: